> News > Nieuw verstrekte microfinanciering

Nieuw verstrekte microfinanciering

Vorige maand heeft TTAF weer aan 4 Ethiopische vrouwen een microfinanciering verstrekt. Deze vrouwen worden begeleid door Meseret Baye en Ayano Burka. Om een indruk te geven wat de microfinanciering voor deze vrouwen inhoudt, stellen we kort twee van de dames voor:

 

Genet Getinet, een moeder van 4 kinderen in de leeftijd van 22 tot en met 30. Haar zoon van 26 is geestelijk gehandicapt is verblijft in een ziekenhuis voor armen. Zij voorziet in haar levensonderhoud door zich te verhuren als dagloner, een hard leven dus. Zij woont in de omgeving van Addis. Nu ze het microkrediet heeft ontvangen, kan ze een eigen kookpan voor injerra kopen. Ze heeft nu het startkapitaal om de eerste materialen voor haar eigen onderneming te kopen.

 

Kidist Tsega, een alleenstaande vrouw van 25 jaar, die graag zou willen leren. Maar als 25-jarige analfabeet is dat moeilijk. Doordat zij nu microfinanciering heeft ontvangen, kan zij, net als Genet Getinet, een eigen zaakje starten waardoor zij instaat zal zijn te sparen voor het lesgeld, zodat ze de primary school voor volwassenen kan gaan volgen.

Latest News

Sign up for our newsletter on the contact page and stay informed of the latest developments.

Sign up

TTAF, The Three Aid Foundation


Giving the disadvantaged hope for a better future. The road to self-support offers a life with perspective. This is TTAF’s motto.


Donate
© Copyright 2020 Stichting TTAF | Privacy policy | Disclaimer