> Nieuws > Afronding van het project ‘Kidan brengt hoop’

Afronding van het project ‘Kidan brengt hoop’

Januari 2021

Vorig jaar mei zette Kidan in nauwe samenwerking met stichting TTAF het noodhulpprogramma op voor gezinnen met jonge kinderen en een-ouder-gezinnen in Addis Ababa. U hebt daaraan bijgedragen als sponsor en daardoor hebben in de afgelopen maanden 128 gezinnen hulp gekregen. Dat betekent dus zo’n 500 mensen: kinderen, moeders, vaders, opa’s, oma’s, inwonende ooms of tantes, etc!

Het begon met hulp voor 9 gezinnen in mei, groeide in een week van 22 naar 70 gezinnen. Eind juni was er zoveel geld binnengekomen dat er 128 gezinnen een half jaar lang konden worden voorzien van een noodpakket! Ongekende dankbaarheid vulde het hart van Kidan: 'Mijn hart is gevuld met een grote dankbaarheid voor de mensen in Nederland. Ik vind het zo mooi dat mensen in Nederland geld doneren aan mensen die ze niet kennen'. Maar ook de vrouwen zijn onbeschrijflijk dankbaar. Een van hen, Terefwork, probeert het in dit filmpje in woorden uit te drukken.

Doordat Kidan intensief opgetrokken heeft met deze vrouwen, kan ze inschatten wie er in aanmerking komen voor microfinanciering. De vrouwen die ze geschikt acht om mee te draaien in een zogenaamde ‘self-help-groep’ gaan binnenkort samen brain-stormen en plannen maken. Daarna leggen ze elke maand een beetje geld in en proberen samen een kleine onderneming op te zetten om in hun eigen levensonderhoud te gaan voorzien. Dat kan varieren van het bakken van injerra (lokaal brood) of het openen van een wasserette tot een winkeltje openen of legkippen gaan houden en de eieren ervan verkopen. Als de eerste self help groep naar tevredenheid draait, wordt een deel van hun winst ingezet om een volgende groep op te richten.

Kidan bracht hoop en hoop doet leven!

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Laatste Nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief op de contactpagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

TTAF, The Three Aid Foundation


Kansarmen uitzicht geven op een betere toekomst. De weg naar zelfredzaamheid biedt een leven met perspectief. Dit is het motto van TTAF.


Doneren
© Copyright 2021 Stichting TTAF | Privacy policy | Disclaimer