> Nieuws > Alle vertrouwen dat het tot ontwikkeling komt

Alle vertrouwen dat het tot ontwikkeling komt

Vanuit hun eigen winkeltje in Kofele in Ethopie verkopen ze producten en bedienen ze hun klanten. Dankzij de steun van diverse donateurs, kan TTAF deze coöperatie startkapitaal, praktijktraining en ondernemersadvies bieden.

Met hulp van onze lokale partner Ayano Burka, heeft dit ambitieuze project afgelopen maanden een doorstart gemaakt. Even leek het erop dat de droom van de elf meiden in rook op zou gaan door onduidelijke afspraken met de plaatselijke ngo. Gelukkig heeft Ayano Burka op tijd in kunnen grijpen en bouwen de dames nu aan een mooie toekomst waarin ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Schooluniformen, bedlinnen en meubelhoezen. Het zijn een paar voorbeelden van producten die de meiden eigenhandig leren maken op hun eigen naaimachines. Tijdens het werkbezoek van Jaap Groenenberg en Pieter Nieland, bezochten zij ook dit project. ‘Toen we naar de shop gingen, was deze net anderhalve week geopend. We troff en veel meiden, en ze lieten weten heel blij te zijn met hun eigen winkel. Plannen zijn er genoeg. Ze vertelden ons hun wensen en we hadden een goed gesprek over de rolverdeling. Ze hebben zelf het eigenaarschap, Ayano is adviseur en TTAF support hen. We hebben ze tips gegeven om de winkel van buitenaf aantrekkelijker te maken zodat mensen zien wat er gemaakt en verkocht wordt. Op het moment dat we wat producten buiten ophingen, stapte er vrijwel direct iemand de shop binnen en schoot een oudere man ons aan, aan wie we vervolgens het concept uitlegden. Met een tevreden gevoel en alle vertrouwen dat het tot ontwikkeling komt, gingen we uit elkaar.’

Ayano Burka begeleidde de meiden tijdens het doen van inkopen: ‘We hebben alles samen kunnen kopen. Het waren lange warme dagen waarin we winkels afgingen om de juiste spullen te kiezen en te kopen. Maar de meiden zijn heel gemotiveerd en namen de hete zon voor lief. We hebben ook een nieuw soort naaimachine kunnen kopen, daar zijn ze super blij mee. De eerste nieuwe producten zijn inmiddels ook al verkocht. Is dat niet mooi? Het winkeltje is nu ook mooi ingericht, het gaat heel goed’.

Laatste Nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief op de contactpagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

TTAF, The Three Aid Foundation


Kansarmen uitzicht geven op een betere toekomst. De weg naar zelfredzaamheid biedt een leven met perspectief. Dit is het motto van TTAF.


Doneren
© Copyright 2020 Stichting TTAF | Privacy policy | Disclaimer