> Nieuws > Musical met een goed doel

Musical met een goed doel

Leerlingen van groep 8 van de Vrije School Utrecht haalden met hun musical ‘Firma Koning en de Opstandige Waterlander’ geld op voor een waterput bij een school in Kofale (Ethiopië).

Het doel was € 1.000,- voor 1 waterput, maar zij haalden wel € 2.170,- op! 

Wat hebben zij daarvoor gedaan?

De leerlingen hebben wel 50 bedrijven gebeld voor sponsoring, zodat de kosten van de musical gedekt zouden zijn en al het geld dat zij ophaalden met de kaartverkoop rechtstreeks naar het goede doel kon. 

Ze hebben persberichten geschreven voor kranten, VIPs uitgenodigd, zoals de koning en de burgemeester, teksten en tekeningen voor flyer en website gemaakt en flyers verspreid in de omgeving van de school. Een leerling heeft een interview gedaan voor een trailer van de musical.

En verder hebben ze teksten her-/geschreven voor de musical en natuurlijk keihard geoefend om een prachtige voorstelling te maken, met zang, toneelspel, dans en live muziek (cello en viool). Ze hebben zelf ontwerpen gemaakt voor het decor, zoals een waterkroosmachine op het schoolplein.

Tot slot hebben ze de musical wel 5x uitgevoerd. 2x voor hun medeleerlingen en daarnaast 3 betaalde voorstellingen.

Bij de ingang verkochten broers en zussen behalve toegangskaarten, ook loten voor een loterij en stond er een donatiepot klaar. Binnenkomende gasten werden verwelkomd met een herschreven lied (op ‘Money money money’), dat gasten maande om vooral veel te doneren! 

Laatste Nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief op de contactpagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden

TTAF, The Three Aid Foundation


Kansarmen uitzicht geven op een betere toekomst. De weg naar zelfredzaamheid biedt een leven met perspectief. Dit is het motto van TTAF.


Doneren
© Copyright 2020 Stichting TTAF | Privacy policy | Disclaimer