> Onderwijs > Ondersteuning scholen in de regio Kofele

Ondersteuning scholen in de regio Kofele

TTAF ondersteunt een aantal scholen in de regio van Kofele met:

  • Schoolbanken
  • Boeken
  • Waterpomp
  • Schoollokaal

In 2012 nam Ayano Burka het initiatief om het schooltje iets buiten Kofele dat destijds door zijn grootvader was opgezet, op te knappen. Er waren te weinig schoolbanken en van de schoolbanken die er waren, waren de meeste kapot. Er was geen waterput voor drinkwater, hetgeen betekende dat veel kinderen water moesten halen voor hun gezin, voordat ze naar school gingen. Regelmatig gebeurde het dat er geen water beschikbaar was.

Met de hulp van ISEE (Interkerkelijke stichting Ethiopie en Eritrea uit Urk) werd een waterput gelagen en met de financiële ondersteuning van TTAF werden schoolbanken gemaakt door dove mannen die daardoor ook weer hun geld mee konden verdienen (was ook een project van TTAF). De waterput wordt door de gemeenschap onderhouden en de omwonenden mogen ook gebruik maken van het water, hetgeen de gezondheid en hygiëne bevordert en ziektes voorkomt.

Omdat dit project zo succesvol was, deed dit verhaal de ronde en kwamen andere directeuren van scholen ook om hulp vragen. Het gaat nu als volgt: Ayano neemt polshoogte van de situatie en afhankelijk van de bereidheid van de  school om zelf iets te doen ter verbetering zoals ramen in de school maken, of een extra klaslokaal, wordt hulp toegezegd. Voor TTAF is het een belangrijke voorwaarde: de inspanning moet van twee kanten komen!

Voor € 1.200,- kan een waterpomp gerealiseerd worden met positieve gevolgen, voor zowel de school, de kinderen als het hele dorp! 

De kosten van een schoolbank zijn € 42.© Copyright 2024 Stichting TTAF | Privacy policy | Disclaimer