> SED

SED

Support an Ethiopian dream (SED) is een initiatief van Pieter Kleinjan onder de vlag van TTAF om individuele Ethiopiërs verder te helpen.

U als sponsors kunt zelf een initiatief aandragen of een bestaand initiatief adopteren of steunen. Wellicht komt u regelmatig in Ethiopië en kent u iemand die u graag via TTAF verder zou helpen. Neem dan contact met ons op!

Het steunen van een al bestaand kleinschalig project is ook een mogelijkheid als één van deze u erg aanspreekt of u een voor bekende sponsor wilt helpen die een project heeft aangedragen.

Wilt u doneren voor een specifiek project zonder verder contact? Maak uw gift over aan TTAF onder vermelding van het projectnummer (SED….). Hartelijk dank!

Wilt u zelf een project aandragen  en daar middelen voor inzamelen? Stuur dan een mailtje naar pieterkleinjan@hotmail.com. U ontvangt dan meer info over de werkwijze.

 

Project SED001   STATUS: OPEN

Wandu is een jongen die al vroeg zijn vader en moeder verloren is. Hij woont met zijn zus en twee broers in het ouderlijk huis. Om een zelfstandig leven op te bouwen heeft hij een driving license gehaald en bezit hij ook een taxi-license.

Graag wil hij een eigen bajaj, een Ethiopische tuktuk, kopen. Helaas is een bajaj voor Ethiopische begrippen erg duur. Ongeveer 6000 euro (ongeveer 350.000 ethiopische birr). Met een Ethiopisch salaris duurt het heel erg lang om dit geld bij elkaar te krijgen.

Pieter Kleinjan heeft nu zo’n vier jaar contact met Wandu en heeft hem in februari 2022 voor het laatst live gesproken in Bishoftu.

Doel: 6000 euro eenmalig, in eerste instantie als lening.

Monitoring van de besteding: Wandu’s oud-docent Barsissaa staat in contact met Pieter Kleinjan en er is frequent overleg tussen Wandu, Barsissaa en Pieter Kleinjan. Barsissaa heeft samen met Wandu een begroting gemaakt waarin zij uitrekenen hoeveel winst er per week wordt gemaakt.

Financiële logistiek: Via TTAF rechtstreeks naar de bankrekening van Wandu.

 

Project SED002   STATUS: GESPONSORD

Tsegaye is een student medicijnen die in de afrondende fase van zijn studie zit. Hij woont tijdelijk in Addis Abeba in het huis van zijn broer.

Normaal gesproken woont bij in de regio SNNPR, wat de afkorting is van Southern Nations, Nationalities en People’s Region in Ethiopië.

Tsegaye kan zijn eindstage gaan doen in een ziekenhuis helemaal aan het andere eind van de grote stad Addis Abeba.  Hij krijgt alleen onder meer de vervoerskosten niet voor elkaar.

Tsegaye is een intelligente en eerlijke jongen. Je kunt met hem aardig in het Engels overleggen via Telegram als je dat wilt. Hij staat ervoor open.  

Wat heeft hij nodig: 2500 birr per maand, gedurende 4 maanden. Ofwel 4 x 60 euro (inclusief bankkosten). Eigenlijk heeft hij meer nodig (uniform, voedsel, praktijkmaterialen).

Project SED003    Status: GESPONSORD

Sitota (20) uit Nekemte woont, als enig kind, bij zijn moeder. Zijn vader is overleden. Hij zou kunnen studeren op de Universiteit maar die is in zijn geval 750 kilometer verderop. Hij kan de huur van een woonruimte niet betalen en ook zijn moeder niet achterlaten. Momenteel verdient hij wat geld als schoenpoetser. 

Hij wil graag doorleren en dat kan in zijn stad op de KPT, wat staat voor Kolejjii (College) Poly Technic.  Deze school kost hem aan schoolgeld 700 birr (14 euro) per maand. Ook dat geld heeft hij niet.

Wie wil Sitota ondersteunen met 20 euro per maand? Dit is dan inclusief bank- en administratiekosten. Je kunt ook met hem in gesprek via Messenger of Telegram. Hij spreekt wat Engels. Dat is overigens niet verplicht, maar wel leuk!

Meer info? Mail met pieterkleinjan@hotmail.com.

 

© Copyright 2022 Stichting TTAF | Privacy policy | Disclaimer